Ma-Ga S3-712T Krajalnica półautomat do sera - nóż ø 300 mm

Krajalnica półautomatyczna do sera S3-712T
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10 664,10 zł 12 546,00 zł 10664.10
Cena netto: 8 670,00 zł 10 200,00 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: Ma - Ga
Kod produktu: S3-712T
Pin It

Opis

 

Półautomatyczna krajalnica żywności S3-712T jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości.
Krajalnica przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia. 
Idealna do krojenia sera.
Regulacja grubości plastra realizowana jest płynnie w zakresie od 0 do 24 mm.
Stół wyposażony w mechanizmy zapewniające stabilność położenia krojonego produktu.Wydajność krojenia w trybie półautomatycznym przy minimalnym skoku 60 plastrów/min, a w trybie krojenia ręcznego ze wspomaganiem zależna od obsługi operatora.
Umożliwia pracę w trybie półautomatycznym z regulowaną prędkością i skokiem stołu podawczego. Maszyna wyposażona jest w funkcję wspomagającą krojenie ręczne realizowaną za pomocą Joysticka. Wyposażona w panel sterujący, który umożliwia wybór prędkości jak i skoku stołu podawczego z pośród czterech zakresów. W trybie wspomagającym krojenie ręczne istnieje tylko możliwość zmiany prędkości stołu. Ponadto moduł sterujący posiada funkcję zatrzymania posuwu stołu w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia lub skrojenia całego materiału.

Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.


Dane techniczne:

Moc: 250 W (napęd noża)

Wymiary: 675 x 520 x 610 mm

Rozstaw Nóżek: 550 x 315 mm

Pochył stołu podawczego do noża: 45o

Średnica noża: 300 mm

Poziom hałasu: ≤ 70 dB

Zasilanie: 1 faza 230V 50Hz

Ciężar: 58 kg

Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej

Materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu

Nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem.

Ostrzarka noża: integralna z maszyną

Ograniczenia: nie można kroić produktów zamrożonych, z kością, nieżywnościowych

Zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10C.


Konserwacja:

Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć.

Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.

Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).

Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, Nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl