Ma-Ga A-912 Krajalnica automat do wędlin i sera - nóż ø 300 mm

Krajalnica automatyczna do wędlin i sera A912
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14 846,10 zł 17 466,00 zł 14846.10
Cena netto: 12 070,00 zł 14 200,00 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: Ma - Ga
Kod produktu: A912
Pin It

Opis

 

Automatyczna krajalnica żywności A-912 z nożem pokrytym teflonem ze stałym skokiem krojenia, urządzeniem odkładającym krojone plastry i licznikiem krojonych plastrów jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie i odkładanie różnej grubości krojonych plastrów. Grubość krojonego plastra 1 - 4 mm.

Krajalnica przeznaczona do użytku w hipermarketach, supermarketach, dużych sklepach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia. 

Wyposażona w moduł odkładania plastrów, który wraz z zespołem licznika i czujników stosu umożliwia:

  • odkładanie krojonych plastrów w stos,
  • ciągły pomiar wysokości stosu,
  • liczenia plastrów w trybie automatycznym,
  • zatrzymanie stołu podawczego w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia,
  • automatyczne zatrzymanie w przypadku przekroczenia dopuszczalnej wysokości stosu,
  • maksymalna ilość zadanych plastrów: 999,
  • po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów krajalnica zatrzymuje ruch stołu podawczego.

Konstrukcja napędu posuwu oparta jest na nowoczesnym, niezawodnym silniku krokowym.
Stół wyposażony w mechanizm dociskania zapewniający stabilność położenia krojonego produktu.

Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.


Dane techniczne:

Moc: 250 W (napęd noża)

Wymiary: 685 x 540 x 610 mm

Rozstaw Nóżek: 505 x 315 mm

Pochył stołu podawczego do noża: 45o

Średnica noża: 300 mm

Poziom hałasu: ≤ 70 dB

Zasilanie: 1 faza 230V 50Hz

Ciężar: 65 kg

Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej pokrytej teflonem o dużej gładkości.

Materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu

Ostrzarka noża: integralna z maszyną

Ograniczenia:

nie można kroić produktów zamrożonych, z kością, nieżywnościowych, 

maksymalne gabaryty krojonego surowca 120 mm x 160 mm dla przekroju prostokątnego i 140 mm dla przekroju okrągłego,

przy serach z dużymi dziurami zaleca się kroić z minimalną grubością 1,5 mm.

Zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10C.


Konserwacja:

Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć.

Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.

Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).

Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, Nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl